L’experiència de fer-te un vestit amb mi

Primera cita per una núvia:

Abans de concretar una primera visita informativa i de prova de vestits , és molt important que la noia hagi vist una mica el què faig , ha de saber que ve a un lloc on els vestits de núvies no són dels “normals i corrents”. Així tant ella com jo, no perdem el temps.

Un cop rebo la noia al meu showrroom, començo amb unes preguntes sobre quin tipus o estil de vestit li agradaria, quin tipus de festa farà, el lloc, església gran o petita, civil, o en quin entorn exterior, interior, etc.I quin pressupost té.
Normalment, la noia m’ensenya unes quantes fotografies d’estils que a ella li semblen que li poden encaixar.
A partir d’aquí li ensenyo els models que més s’ajusten a la seva idea principal. I si veig algun altre que li pot quedar bé, també. (Reconec que diverses vegades el meu ull experimentat l’ha encertada, jeje).

Emprovar una mitjana de 12 vestits és el normal. Decidir el tall del vestit és el principal. Si el vestit no és de la seva talla tant per gran com per petit, no és problema perquè jo els hi poso perquè es facin la idea de com pot quedar.
I després ja ve a decidir els detalls, com per exemple el cinturó, la forma de l’escot, la llargada de la cua, etc.

Algunes vegades el vestit ja agrada tal com és en tot en forma i detalls, ja que llavors es pot quedar el del mostrari , sempre té algun descompte, o li faig un altre d’igual a la seva mida.

Un cop la noia diu. ESTE ÉS MI VESTIDO!!!!, com els programes aquells de tele…

li prenc les mides i les dades.

Segona visita:

La segona visita és la primera emprova. Emprovem el seu vestit, si pot ser amb el sostenidor que hagi de portar el dia del casament. Acabo d’agafar-li les mides que pertoquen i perfilem algun detall que ens hagi quedat pendent. Parlem També de complements com jaqueta, vel , xal i del calçat que vol dur. Assessoro amb tot el que em demanin, valorant el gust de la noia i la seva comoditat per davant de tot.

Tercera visita:

Aquest dia el vestit ja no li queda gaire ,falta un mes o tres setmanes pel casament. Falta la cremallera i la vora i repassem que els retocs estiguin bé. També Parlem de les joies que vol portar i li dono retalls de la roba pel ram de núvia . I comentem pentinats possibles I temes de protocol, dubtes que poden sorgir.

Recollida de vestit

Uns 5 o 7 dies abans del dia , la futura núvia ve a buscar el seu vestit i fem una emprova final de repàs i comprovació. Ensenyo com s’ha de posar un cop pentinada I maquillada, com recollir la cua si en algun moment fa falta. Entrego els detallets pel Cabell a joc del vestit un coixinet pels anells fet amb la mateixa roba o decoració del vestit i des de l’any 20, la mascareta, que no falti, també igual que el vestit.

El vestit de núvia va penjat dins una funda ampla i llarga que la clienta haurà de penjar d’una porta de casa. I això és tot!

Ara trobo molt a faltar les abraçades i petons que ens donem amb les clientes i les seves acompanyants el dia que marxen amb el seu vestit, des de l’any 20, contacte , el just. Potser tornarem algun dia.

El què compta és que elles Marxin contentes i jo orgullosa de fer la feina al màxim de bé possible.