Montse Caballero

Dissenyadora, Estilista de Moda i Artesana

Em considero una persona creativa, el meu cap sempre n’està pensant alguna. De ben petita ja vaig saber com focalitzar la meva vocació al taller de modisteria de la meva família i també a l’acadèmia de dibuix. Recordo que el meu joc preferit era fer vestits a les nines amb els retalls del taller, creia que els vestits que portaven eren avorrits i jo les volia fer anar més guapes i diferents.

De joveneta , estava molt clar que la meva carrera seria disseny de moda. Tenia la paret de l’habitació forrada de fotos retallades de revistes de moda com la Vogue o la Elle. I Els meus excompanys de l’institut, encara guarden dissenys que els hi dibuixava a les seves carpetes.

Get in touch

Anna Maria Piqué i Joan Caballero
Any 1953

La primera botiga dels pares
Any 1958

Estudis

Vaig compaginar la formació de disseny de moda amb el patronatge perquè volia fer moda real, fer dissenys diferents per a les dones. No m’interessava fer peces de roba que només se les pogués posar alguna model en una passarel·la. Vestits originals a l’abast de tothom. Per això, després d’un temps d’aprenentatge en la meva primera feina, una empresa de moda infantil de Barcelona dedicada a l’exportació i un cop acabats altres estudis complementaris, vaig decidir formar part del negoci familiar per poder ser lliure per crear.

De la meva germana gran ANNA CABALLERO vaig aprendre a preparar vestits només amb un centímetre , un guix , una tela i una calculadora. La seva llarga experiència i el seu coneixement de l’ofici la van convertir en la meva mestra principal, la meva mentora. Tampoc em corregia gaire, em deixava fer i experimentar. La base principal d’aquesta feina no la vaig aprendre ni als estudis i ni als màsters, la vaig aprendre sobre el terreny, al taller creant I experimentant.

La meva trajectòria

Vaig treballar al taller i a la botiga d’Onna Costura durant 12 anys. Estava rodejada de grans professionals de la costura i del patronatge dels qui vaig aprendre moltíssim. La modista principal , la meva mare, ANNA MARIA PIQUÉ ,no va aconseguir mai que m’assentés al seu costat a cosir. Jo sempre tenia el cap pensant en un nou disseny i marxava a preparar-lo.

Com que sempre m’havia agradat el món de l’Art vaig començar a barrejar els meus coneixements artístics del pinzell amb la roba . Vaig començar il·lustrant samarretes i després tota mena de peces de vestir. Les clientes apreciaven i valoraven els meus nous dissenys i aquest va ser el camí que vaig decidir seguir. Vaig veure que podia crear la meva pròpia marca amb un segell propi. Amb la meva primera pàgina web vaig poder arribar a molta més gent. Tenia clientes que venien de lluny a visitar-me.

L’any 2010 vaig continuar la meva carrera en solitari creant la marca “els vestits de la Mont” amb tots els coneixements apresos concentrats en una col·lecció per núvies i vestits de cerimònia per dones i nenes. Amb una idea ben clara, volia fer vestits de núvia diferents, amb pinzellades de color, utilitzant els teixits clàssics de núvia, però amb un altre estil (el sector nupcial encara evolucionava molt lentament pel que fa a nous dissenys i vaig voler captar aquest buit en el mercat).

Durant aquests últims 10 anys he après i gaudit cada dia d’aquest difícil però bonic ofici. He conegut clientes meravelloses, persones amb les quals he rigut i he plorat, de les que he après i amb les que he forjat una bona amistat.

El meu objectiu és fer felices a les meves clientes. Poder-les ajudar a decidir què s’han de posar aquell dia tan especial. Pensar una peça de roba que les faci lluir perquè siguin elles mateixes. Mostrar la seva bellesa natural i a la vegada fer-les sentir úniques.

L’any 2020 en plena pandèmia i amb la impossibilitat de celebrar casaments i altres esdeveniments, decideixo renovar la meva marca. Com a Montse Caballero Art+Costura , faig un repàs encara més personal de l’essència de la marca. Diversifico l’eix creatiu cap a noves vessants i nous productes per als nous temps que venen, i em reafirmo com a dissenyadora independent amb una visió pròpia que fusiona la moda i l’artesania.

Aquest 2021 he rebut amb molta il·lusió la qualificació d’Artesana Professional per la Generalitat de Catalunya. Un reconeixement que m’anima continuar avançant amb més il·lusió i seguretat per aquest camí incert del Món de la Moda.

Montse Caballero

Dissenyadora, Estilista de Moda i Artesana

Parlem?

MONTSE CABALLERO

C/ Angel Guimerà 34, pis 2-1
08242 Manresa

SEGUEIX-NOS