Moda Sostenible i Slow Fashion

M’encanta aquest concepte de Slow fashion O moda lenta (… Aquesta moda de dir-ho tot amb Anglès… serà que sona més bé.)

La revolució de la moda sostenible es basa en aquest concepte. És la manera de pensar, de fer i de consumir la moda de manera conscient, ètica amb les persones i respectuosa amb el medi ambient.

El model de producció actual del món de la moda és el sistema industrial que fa servir mà d’obra barata d’altres països. Les grans empreses, les multinacionals de la moda, han fet que el sector de la moda sigui el segon més contaminant del món, darrere de les multinacionals de l’alimentació.

Ja sabem que La manera més sostenible de confeccionar és que t’ho cusis tu mateixa o t’ho cusi la modista de prop de casa teva.

Anys enrere, quan la meva família va posar un taller de modisteria, anar a la modista era el més normal. I continua sent la manera més sostenible de consumir moda. I també Una modista et pot reformar o transformar una peça de roba i no necessites comprar una altra.

Avui dia, tots hem de prendre consciència del valor de cada cosa que fem servir , de cada peça de roba que ens posem, de cada producte que consumim.

Consumir de manera sostenible, menys coses , menys roba però de qualitat en tots els aspectes , de fabricació sostenible, de proximitat, respectuosa amb la natura.

Ara podríeu dir que comprar un vestit només per un dia , sigui personalitzat i confeccionat de manera totalment sostenible, no és precisament sostenible. Aquí podríem debatre una bona estona.

Si vols ser al 100% sostenible podries comprar un de segona mà o inclús reciclar el de la teva mare o àvia. O fins I tot llogar el vestit com si fos una disfressa… hi ha gustos per tot I molt respectables.